onsdag den 27. februar 2013

Hvad stilhed og suppekogning har med hinanden at gøre


I sidste uge slap stemmen op og det endda så eftertrykkeligt, at end ikke mit hjælpemiddel ikke kunne hjælpe.
Det er år siden jeg sidst har måttet kapitulere, men da en luftvejsinfektion også lagde vejen forbi, så var der ikke andet at gøre end at trække i nødbremsen.
Derfor gå jeg nu hjemme i al stilhed og venter på, at infektionen flyver ad Hekkenfelt til og at stemmen får det så godt, at jeg igen kan komme ud i den snakkende verden.

Heldigvis skal jeg jo hverken snakke med symaskinen, strikketøjet eller for den sags skyld suppegryden, så nu står der en svingende grydefuld kraftben, oksebryst og grønsager og blopper ude på komfuret.
Går alt som det skal, står morgendagens menu på  Sjælevarmersuppe med perlerug og grove grønsager.

... og sikke en reste-fest Hera får !

mandag den 25. februar 2013

Franske knuder i kø


Så smukt og enkelt kan en almindelig vejkantsblomst tage sig ud, når den bliver broderet udelukkende med kontursting og meget tætsiddende franske knuder.

Det pudebetræk bliver indlemmet i chefens private samling :-)

tirsdag den 19. februar 2013

Stilhed - midt i stormen



Der sker ikke meget på bloggen i disse dage, min far er nemlig indlagt her på Kolding Sygehus.
Far har ventet længe på den indlæggelse og den skulle vare ca 4 dage, men der tog vi alle fejl.
Han ligger der stadig efter 14 dage og det bliver han ved med at godt stykke tid endnu, men det går den rigtige vej, og han er i de bedste hænder.

... og jeg siger halleluja for dygtigt sygehuspersonale, motorveje og biler der starter, når de skal og bare kører, når man har allermest brug for det!

torsdag den 14. februar 2013

Overbliksfremmende foranstaltning


Kenneths Blackhill Højlandsuld er både mit og min mors foretrukne garn, og efterhånden har vi så mange farver på vores lager, at vi ganske har mistet overblikket.

DET går naturligvis ikke, så mens solen skinner, hunden sover og P2 kører i baggrunden har jeg startet Christensen og Christensens fælles farvekort over lagervarer i Højlandsuld.
Nogle af farve-navnene kan jeg og resten må komme til, næsten gang jeg besøger Moderlageret.

Fru Christensen den Ældre vil blive så fornøjet, når jeg viser hende resultatet af mine anstrengelser i morgen. Jeg kan næsten ikke vente :-)

søndag den 10. februar 2013

Jeg strikker stadig striber


... men denne gang er jeg blevet smittet af Liselotte, Anne og mange andre, som strikker børnestrik, så jeg er gået i gang med en Mini-Kopi-cardi og det tegner godt.
Jeg bruger den stribede cardigan-opskrift fra Knit for your kid - og så strikker jeg skille-striben og kanterne ret, mens resten er glatstrik.

... og så har jeg modtaget den hurtigste forsendelse i kvindes minde.
Torsdag bestilte jeg nr. 3 og 4 af Pom Pom og lørdag morgen kom de med posten - fra England!
Det ene eksemplar ligger under strikketøjet og ser lækkert ud, med personligt mærke - und alles.

Når de er læst igennem, så kommer der lige en lille anmeldelse.

mandag den 4. februar 2013

Rule Britannia


I vores familie holder vi meget af engelsk humor, engelsk musik, engelske serier - ja vi tager sådan set med kyshånd imod det meste, der kommer fra den britiske ende af verden.

Marketingsassistenten tilbringer en ikke uvæsentlig del af sit arbejdsliv derovre, og hun slæber livsnødvendigheder som band-t-shirts, whisky og magasiner om engelsk fodbold i 70´erne hjem til os alle.

Derfor var valget af hendes julegave overordentlig let, da chefen fandt et stramaj-broderi-kit med et vajende Union Jack.
Puden blev broderet i al hemmelighed, hvilket ikke er så let, når nu vi med stor fornøjelse render ud og ind af hinandens hjem, men det lykkedes.

Glæden hos marketingsassistenten var stor da gavepapiret blev flået af, og chefen har ikke undladt at fortælle, at hun ydede en top-præstation udi stramaj-broderi på tid, for at få puden klar til juleaften.

... og som den da klæder marketingsassistentens hjem :-)