fredag den 31. maj 2013

Frisk fra fad



I går stod jeg nærmest på hovedet i boucle-afdelingen i Gug og for at hente de dejligste og bedste og vildeste farver op fra dybet.
Ingen tvivl om, at det kilomæssigt er mit største garnindkøb til dato, men der kommer jo ikke mere boucle, når Kenneth har solgt det sidste, så hamstergenet fik lov til at løbe linen ud.

I morgen afleverer jeg det hele til min mor, som tripper for at få skåret ny trend og sat væven i gear, så der kan rulle flere plaider i stil med den grønternede ud af vævestuen.

... og jeg står klar til at tage i mod med åbne arme:-)

onsdag den 29. maj 2013

Lånehave i verdensklasse






Marketingsassistenten er altid på jagt efter skønne steder af lave fot-shoots til hjemmesiden. for ganske nylig har hun føjet et nyt sted til listen, som jeg tror, at en location-hungrende magasin-fotograf, ville give en halv arm for at kende.
 
Hun har nemlig fået låneret til en meget stor og meget smukt beliggende lokal have, som nærmest står, som da den blev anlagt for små 100 år siden.
Den er dansk-sommer-smuk med gamle planter  og det let tilfældige udtryk, der kommer, når en have får lov til at løbe lidt derhen, hvor den gerne vil.
 
... og hun har også høste-ret deroppe, og det er jo vidunderligt, når haven er fuld af rabarber, bær og smukke, smukke blomster.
 
Vi ser frem til mange dejlige billeder fra Lånehave 1 - og Hjælpedrengen er gået i gang med at lave den første rabarberhøst om, så vi har liflig rabarbersaft til Sommersalget.

fredag den 24. maj 2013

Kenneths boucle møder mors væv



Allerede sidste år, havde Kenneth en vidunderlig busket boucle med på Åbent hus-salget, og jeg snuppede de grønne og turkise cones, der var at få fingre i.

Nu har min mor vævet en plaid af selvsamme boucle-garn og den er let, lun og kæmpestor, faktisk hele 2,40 lang og dermed Fru Christensen seniors længste plaid til dato.
Den er vævet i lærred og sat meget åbent, så boucleen virkelig kommer til sin ret, og jeg nægter at tro at man kan fryse, hvis man er pakket ind i den.
Nu skal vi have fingre i noget mere af Hr. Wellers boucle, for den plaid skal have nogle søskende - og det i en ruf.

... og min mor er gået i gang med at planlægge, udregne tern og garnforburg og jeg skal komme efter dig.

søndag den 19. maj 2013

Nyt fra Omvendtslev




Normalt starter jeg et stramajbroderi med mønsterdelen og snupper bundfarven til sidst, for så fylder broderiet ikke så meget i venstre hånd.
Det har dog den ulempe, at jeg så har hulens svært ved at bruge anden bundfarve end forskellige nuancer af alle bundfarvers moder, nemlig beige, og det er jo træls, når man posevis af andre smækre bundfarver liggende.

Derfor har jeg slået mig ned i Omvendtslev og er denne gang begyndt med bundfarven, som er en slags dueblå med et skud grønt, og så må cirklerne få farver, som passer til den bund.
Det har givet en anden farveskala, end jeg ellers falder til at bruge, mere douchede, mere almue-agtige og måske også mere 50´erne-ish.

fredag den 17. maj 2013

Forberedelsernes tid er næsten omme



... og bilen er pakket, pengekassen talt op og den sidste tehætte er på vej ud af symaskinen.

I morgen kommer vi i bogstavelig forstand på græs igen og mulighede for, at vi gør som køerne, når slippes ud af vinterstalden, og snupper os en lille græs-dans bestemt er tilstede.

Vi ses - og jeg vil godt love, at vi IKKE går ned på puder :-)

torsdag den 16. maj 2013

Pinse-lørdags-kjoler



Vi sætter alle de sejl til, som vi overhovedet kan på lørdag, så vi rydder op i resterne, og laver nogle Pinse-gode tilbud.

Derfor kan du få fingre i sidste småpigekjoler til halv pris - og hvilken lækker-brun børnehave-pige kunne ikke bruge en frisk sommerkjole?

tirsdag den 14. maj 2013

Lidt morsdag er det vel altid



Der var en gang en klokkestreng med sommerhus-motiver og ordet HUSORDEN broderet aller øverst, og det med så store bogstaver, at man fik ganske ondt i øjnen, hvis man kikkede for længe på det.
Længere nede var motiverne adskilt af små opbyggelige vers, som vel nærmest kunne kaldes landliggerlivets svar på Emma Gad.

Nu er klokkestrengen ikke mere, den måtte lade livet for at blive til en sommerhus- eller måske morsdagspude, som minder alle om, at mor også skal have ferie, og det er ganske vist :-)

... også at den kommer med til Odder på lørdag :-)
... næh, for den er lige blevet hentet og skal bruges som... forsinket morsdagsgave :-)

torsdag den 9. maj 2013

Forberedelser, forberedelser, forberedelser



KIP ligger og venter ude i horisonten og derfor er systuen - igen - et sted, hvor der ikke er tid til oprydning!

Broderierne som skal trylles om til pudebetræk er valgt ud, strøget og klar til at ramme symaskinerne.
Pakkelisterne vokser og vokser, dels fordi det er årets første ud-af-huset-arrangemnet, dels fordi vores stand er så meget større, end vi er vant til.
Det er både dejligt og lidt angstfremkaldende, for har vi nu varer nok, kan sagerne være i bilerne og hvor mange stole, stumtjenere, kasser, kurve mm skal man egentlig bruge for at fylde små 30 kvm?

MEN i morgen kommer systeune til at ligge øde hen, for da skal jeg være hjælpepige i Gug - og det glæder jeg mig vildt til.
Anne er allerede deroppe og jeg ved, at vi kommer til at arbejde så sveden driver og grine så mavemusklerne råber på hvile.

... og så skal der jo nok en cone eller to med i bilen hjem :-)


tirsdag den 7. maj 2013

Kedelige skjorter bruger vi ikke.



Sønnen fremsatte et ønske om en skjorte i små-psykedelisk stof omkring kl 14 i dag.

Først gik vi på lageret, hvor adskillige metervarer fandt nåde for hans kræsne blik, men der var ikke nok til en skjorte!

Ud i bilen og til Holme, hvor den velassorterede Butik Himmelblå ligger, hen til hylden med det absolut mest storblomstrede stof, 2,20 meter målt af og betalt og 7 minutter senere sad vi i bilen igen.

Hjem til klippebordet, symaskinen og det velafprøvede skjortemønster samt et krav om, at syersken blev fritaget for aftensmads-tjansen.

Voila - en ny skjorte til afkommet, og jeg elsker, at jeg igen har fået lov til at udvide hans skjortekollektion.

Han er ikke meget for at lege fotomodel, men indvilligede i dagens anledning, og vi endte, som det ses, med at more os ganske godt.

søndag den 5. maj 2013

... og således kom Kaptajn Haddock til konfirmation på Djursland



Der er stillet telt op i haven et sted på Djursland i dag og der er bestilt umådelige mængder af flødekartofler til ære for dagens konfirmand, Rasmus.

Vi skal heldigvis være med til at fejre ham og gaverne er hentet i England, for den unge mand er glødende Aston Villa-fan.
Her i Arsenal-land ved vi alt om, hvor glad man kan blive for ting og sager om sin yndligsfodboldklub, så internettet har hjulpet os med at få fat i nogle velvalgte AVFC-ting til konfirmanden.

Katrine har lavet det sejgeste  konfirmations-kort med fuld knald på Tintin, Kaptajn Haddock og Terry i gangsterjagt med store franske biler - og så bliver det altså ikke meget bedre i min konfirmationskorts-bog.