fredag den 9. september 2011

Master Lambton x 3


Han er kendt af de fleste, for hans kontrafej har hængt på mangen en stuevæg i mere eller mindre oppulente guldrammer.

I daglig tale kaldes han for Fløjlsprinsen, men han hedder faktisk Master Lambton og orignalen er malet af Thomas Lawrence.
Lige for tiden har jeg 2 eksemplarer af ham liggende og hvor er de dog forskellige, selv om de efter al sandsynlighed er broderet på samme stramaj-bunds-udgave.

 

Hvor Fløjlsprins 1 er fuld af nuancer, præcist lagte sting og detaljer,


... er Fløjlsprins 2 væsentlig mere enkel, både hvad angår farver og detaljer. Man kan vil faktisk godt kunne argumentere for, at ansigtet er en smule "fladt" !


Til sammenligning kikker den originale Master Lambton her tankefuldt op, mens hans fløjlsdragt draperer sig på smukkeste vis om hans unge legeme.
Her ser det jo grangiveligt ud som om han sidder i en stol, mens det på stramajudgaverne nærmest ser ud som om han ligger henslængt op ad en bjergvæg.

De broderede udgaver er et eksempel på, hvad fattigmand gjorde for at få kunst på væggene, nemlig broderede den selv efter de forhåndenværende garners princip.
Resultaterne må siges at have et meget personligt udtryk og det er i grunden ikke så galt.

4 kommentarer:

Janne i Fagerlia sagde ...

Kjekt å lese ditt innlegg om broderiene. Jeg har selv broderi med dette motiv liggende. Har ikke bestemt meg for hva jeg skal bruke det til, men det er ikke umulig at det blir brukt til pute hos meg også.

Hanne ... sagde ...

Han har også været meget populær, Janne i Fagerlia - held og lykke med puden.

Pia sagde ...

Ih hvor sjovt. Jeg har faktisk også et sådan stykke liggende og har aldrig tænkt over at der er en historie bag. Jeg har været inspireret af dine puder og tasker, og tænkt at jeg måske en dag kunne lave en flot pude af billedet. Nu vil jeg vente og se hvad du får ud af det.
God mandag til dig

Hanne ... sagde ...

Det vidste jeg heller ikke, før jeg mødte Pelse, som var helt på det rene med stramaj-broderiets kulturhistoriske betydning, junopigen.