søndag den 23. marts 2014

Mellem Stavangerflint og Midwinter
I lørdags gik turen til Brædstrup og omegn, for Sune havde forårs-åbent og Sine havde ryddet op og tilbudt mig at overtage et læs dejlige broderier.

Hos Sune har jeg sværmet om en dyb tallerken fra Stavangerflints Apollo-serie, som nok må kunne få havregrøden til at glide ned i lyntempo.
Stavangerflint har lavet mange fine børnesæt igennem tiden og chefen selv, har drukket meget mælk af koppen i baggrunden med verdens børn på. Udsmykningen er typisk for  60´erne, hvor der kom fokus på u-lande og at børn i al verdens lande alle skulle have det godt. Koppen er den eneste overlevende fra sættet, som også indeholdt en flad og en dyb tallerken, og som i mange år var fast inventar på spisebordet i det lille hjem.
Måneraket-tallerkenen er står nu i Børnehjørne-kassen til Sommersalget og lur mig om ikke hjælpedrengen vil være fristet til en rask handel.

Sune og jeg deler en stor glæde for 50´er-porcelæn og især fra engelske Midwinter, som slog tonen an i England. Jeg har længe sukket over de dejlige, ternede tallerkener han har stående og i går, så røg der endelig to af den dybe slags ned i posen.
De bli´r  en svir at spise morgemad af :-)

Ingen kommentarer: