fredag den 5. november 2010

Min søns svaghed for kapper

Sidst Albert var rigtigt klædt ud - hvis vi ser bort fra diverse teaterforestillinger i skolen - var til fastelavn da han var 8 år.

Han bestilte et Sherlock Holmes-kostume, som han styrede ned i mindste detalje. Moderen syede på livet løs og især kappen og hatten vakte både glæde og opsigt. Det samme gjorde i øvrigt bedstefaderens aflagte pibe, som den unge Sherlock bappede løs på med et meget alvorligt ansigtsudtryk.


Først nu synes han, det er sjovt at klæde sig ud igen, så i dag er han taget i skole klædt helt i sort med fodlang kappe og det lange, glatte hår holdt på plads af en ikke uanseelige mængder gele. Hvorfor?

Fordi det i dag er Guy Fawkes-dag i England og Albert en stor fan af V for Vendetta,  hvor hovedpersonen gemmer sig selv og sin identitet bag netop en Guy Fawkes-dragt .


Vi måtte opgive at finde den helt rigtige hat og tiden var ikke til at lave en selv, men kappen den havde vi på lager fra en Halloween-happening på efterskolen. Summasumarum, så han altså rimelig sej ud, da han skred ud af døren i morges.

... så selv om man på et tidspunkt forsværger nogensinde at skulle klædes ud igen, så kan ens helt og altså få en på andre tanker - og så kan det nok være, at man er glad for at have en mor, der kan traktere en symaskine :-)

3 kommentarer:

mette b sagde ...

Hvor er det herligt, at fantasien får overtaget også når man er stor :)

Det er faktisk ret sjovt at sy udklædning og jeg synes din Sherlock Holmes er lige i øjet!

Jeg har for nogle år tilbage syet Harry Potter og Hermione-udstyr med kapper, slips og det hele. Pigerne var så glade for det.

et cetera sagde ...

Sønnen her i huset, som har acute hearing, kunne fremsige (kan formentlig stadig, da han også har en skræmmende god hukommelse) V's monologer efter at have set filmen to gange. Den bedrift er jeg stadig in awe over, strømme af enkelt v'er er ikke det letteste at udtale nøjagtigt for en ikke-engelsk-talende, men det var formentlig også hans gennembrud i forhold til det fuldstændigt fejlfrie og flydende engelsk han nu behersker :-) Hugh Weavings engelsk og kostume er iøvrigt helt fantastisk og filmen er i det hele taget outstanding - den første klart og modigt politiske længe. Det taler i høj grad til vores sønners ære, at de er fans!

Hanne ... sagde ...

Jeg er helt enig, metteb og jeg synes det er så sjovt at Albert nu igen vil kædes ud. Han blev i øvrigt taget for at være Harry Potter af nogle af klassekammeraterne.

Åh, de sønner, etcetera:-)
Alberts svaghed for V hænger tæt sammen med dens politiske holdning, ingen tvivl om det. Han friskede op på berømte v-monologerne i går aftes så han havde de var helt friske til idag, for nemme at huske det er de altså ikke.