onsdag den 2. februar 2011

En varm anbefaling


Jeg er ikke altid til fals for opdaterede udgaver af klassikere, men BBCs nye serie Sherlock , den overgiver jeg mig betingelsesløst til.

Det er i al enkelhed de oprindelige Sherlock Holmes historier, som er flyttet frem i til 2010 og det med overbevisende stil. Plottet er det samme som oprindeligt, og alt er gennemarbejdet ned til mindste detalje, som kun BBC mestrer det. I første historie - Et studie i rødt - er Watsons ur fx erstattet med en mobil, hestedroskerne med taxier og Watson har stadig været i Afghanistan, omend det er en anden Afghanistan-krig, der er tale om end i den oprindelige historie.

Vi så trailer og forhåndsomtale af serien, da vi var i London i august, og i søndags viste de første afsnit på SVT1. Vi sad klar i sofaen og var tryllebundne og det er altså noget af en præstation, for det er svært at  finde en tv-serie, som kan få os alle 3 til at sidde stille i 1½ time!

Jeg vil gå så langt som til at sige, at første afsnit var en pletfri og tankevækkende, vellykket opdatering af en klassiker. Så vi har booket pladser - samme tid og sted - på søndag, hvor det er The blind Banker, som står for tur.

...  og så håber jeg inderligt, at serien også finder vej til dansk tv.

3 kommentarer:

Lene L N fra Tyskland sagde ...

Mand, herned i Tyskland kan det vare eviigheder för kommer her, hvis overhovedet! Der er mange engelske serier der aldrig kommer herned...
Ser rigtig god ud. Har set den engelske trailer. Dit heldige asen :-)

oklyous sagde ...

Jeg så det første afsnit da de sendte det i England (jeg var på ferie), og var HELT solgt!
Generelt er jeg ret så glad for BBC og deres filmatiseringer og dokumentarer!

Hanne ... sagde ...

Hvor er det ærgerligt Lene L N. for denne serie er virklig seværdig. Jeg krydser fingre :-)

BBC rules - de laver de bedste og mest gennemarbejdede tv-serier, oklyous - og jeg elsker dem :-)