onsdag den 9. marts 2011

Konfirmationskjole-inspiration


Bagsiden af nogle broderimøstre viste sig at gemme dette fantastiske bud på hhv. konfirmationskjoler og anden-dagstøj, og jeg skal da lige love for, at især anden-dagstøjet er af en ganske anden kaliber, end den de nykonfirmerede drøner op og ned af Strøget i nu om dage.

Men stilen er tilbage, godt hjulpet på vej af fx Mad men, og niece-Katrine var der som et søm "Er der mønster den grønne kjole" Det er der så desværre ikke, men inspireret, det kan man da nemt blive.

Et tidsmæssigt gæt på lande på midt-60erne, blandt andet fordi naboens Karin og Yvonne havde konfirmationskjoler, som lignede den forrest i billedet rigtig meget.
De havde også Beatles på væggen, touperet hår og spidse sko m. stilethæl, og lille Hanne sad på deres slå-ud-sofa og kikkede og lyttede betaget til ALT, hvad der kom fra deres hjørne af verden.

5 kommentarer:

Groovymama sagde ...

Uh, love it...mit bud er også midt 60erne. Tror desværre ikke at jeg kan lokke min datter i sådan et outfit - på den anden side, jeg har fortsat et helt år at manipulere i!!

Guf, det er hvad det er :-)

Lavendel sagde ...

Nej, det er tidligere end midt, se skoene....

Ulla V. sagde ...

De er skønne hver og et! Jeg bliver aldrig træt af den stil.

Hjemme hos mig venter vi stadig på det vintagemønster vi har købt til Anne-Sophies gallakjole - et super enkelt og elegant mønster i 50er stil.
Åh, jeg håber at det når at komme i tide...

Og mht. konfirmationstøj, ja så syede jeg gerne én af kjolerne på dine mønstre, hvis ikke det var fordi at det er Emil der skal konfirmeres til maj. ;)) At finde tøj til en dreng er noget af en udfordring synes jeg.

Anonym sagde ...

Bliver helt nostalgisk. De er helt klart fra først i 60'erne. Jeg er årgang 54 og jeg havde påklædningsdukker der så sådan ud, da jeg var 7-8 år.
Hilsen fra

fru Jensen
Gudhjem

Hanne ... sagde ...

Prøv, Groovymama,men jeg er godt klar over, at det er op ad bakke :-)

Måske har du ret, Lavendel, men fra Flittige hænder, det er det .

Ja, drengekonfirmationstøj, det kan godt være lidt at ef plage, Ulla. Anne-Sophies kjole bliver garanteret flot - jeg tror jeg får en bestilling af samme karat næste år, når både Albert og Katrine går i 3.g :-)

Godt med et kvalificeret indspark fru Jensen :-)