torsdag den 25. april 2013

Fra Ida


Et af de første mennesker vi lærte at kende, da v i flyttede til Harlev i 1996 var Ida. En dejlig kone, som havde boet her i mange, mange år og som kendte alt og alle. Hun vidste, hvad der var værd at vide om vores gamle hus og dets forskellige beboere op igennem tiden og havde gjort rent i det tilbage i 70´erne.
Hun cyklede dagligt forbi os på sin vej op til Brugsen og vi har snakket om alt mellem himmel og jord, når hun kom trækkende forbi på tilbagevejen med en tungt lastet cykel.

Ida elskede at handle, og i løbet af årene vi har mødtes på utallige loppemarkeder, ligesom hun gik en fast runde i nabo-genbrugsbutikken hver dag.

Ida døde i efteråret og i dag får de nye ejere nøglen til hendes hus, men inden det kunne ske, skulle huset tømmes.
Så i de sidste uger  har hendes børn afleveret mange, mange kasser og sække over til Idas elskede genbrugsbutik inde ved siden af.
Jeg vidste slet ikke, at Ida var så håndarbejdsinteresseret, som hun åbenbart var, men jeg har købt sækkevis af hendes efterladte broderigarn, pudestykker, duge og knapper og hvor er jeg glad for, at jeg fik mulighed for det.
Der vil være et lille stykke Ida, i de næste mange ting jeg laver - og det ville have glædet Idas genbrugshjerte, præcis som det glæder mit.

4 kommentarer:

karen margrethe Lohse Nielsen sagde ...

Har selv haft en nabokone som er død, der er også flere af hendes ting der lever videre hos mig, det er en rar følelse.

KH bedstemorkaren

Mona Elisabeth Pedersen sagde ...

Smukke ting - og et dejligt minde at have

Margith sagde ...

Hvor er du heldig og Ida også jeg er sikker på hun ville have sat pris på det.
Pudestykket med "løgene" har smukke afstemte farver.
Knus.

Hanne ... sagde ...

Det er lige hvad det er, Karen Margrethe.

Nemlig, Mona Elisabeth.

... og det er allerede omsat til en taskeklap, Margith.