mandag den 27. oktober 2008

Prinsesse Benedikte


Jeg har gamle 3 udklips-mapper fyldt til randen med broderi-mønstre. Mapperne er selvfølgelig købt i en genbrugsbutik - i Jelling - og i blandt alle de gode sager sidder der mønstre på 3 kongelige puder.

På et tidspunkt er der blevet lavet en pude til hver af de på daværende tidspunkt prinsesser og puderne er udsmykket med et motiv som passer til dem hver især. Margrethes er med Margueritter, Anne Maries med Liljekonvaller og Benediktes med stejlende heste.

År efter jeg havde slået kløerne i mapperne, stod der pludselig en Benedikte-pude og ventede på mig. Den var smukt syet, men på en noget alternativ bundfarve, så det tog sin tid før jeg fandt den rette sammenhæng til den. Men nu er den klar og blevet ganske festlig synes jeg.

Jo, jeg har også både en Margrethe- og en Anne Marie-pude :-)

5 kommentarer:

et cetera sagde ...

Er det en pude du har genindsat panelet i? - ligemeget - for et hesteinteresseret/-glad menneske må det være en ønskesag af rang!

HanneC sagde ...

Ja, den gamle pude er nu klippet i stykker og sat sammen med 2 andre stykke stof. Voila - et nyt betræk har set dagens lys !

gitte sagde ...

Øj, det er da fantastisk at høre om de kongelige puder !! og ikke mindst at se den med heste-kræfterne og kroner. Får vi et billede af den færdige pude ?

HanneC sagde ...

Den kommer på så snart der er taget et ok billede af den, Gitte.

Anonym sagde ...

kære Hanne,

jeg har lige fundet din omtale af de tre kongelige puder. Jeg har nemlig idag købt den lysegrønne liljekonvalpude på et juleloppemarked. Kan du på din mønstermappe (den du havde købt i Jelling) se, hvornår puden er designet?'

venlige hilsner og på forhånd tak fra Edith ekahlke@gmail.com