mandag den 25. januar 2010

Hvad der kan være i en lille benzinøkonomisk bil

Min søster ringede: "Du er nødt til at komme herover, for jeg har bilen så fuld af broderier, at jeg næsten ikke kan være i den - og du er nødt til at lægge bagsædet lagt"

Nysgerrige og meget mystificerede kastede sønnen og jeg os ind i den tro Citroën og kørte mod Helgenæs.

Efter en kop lunende te åbnede søsteren så bagklappen til den lille, men lige så trofaste Peugeot og ud trak hun...... skarpt forfulgt af...... og tre broderier mere med landskaber på og i samme størrelse + det løse!

Jeg dansede en kort, men velment tam-tam i vinterkulden, og da vi havde fået broderierne lastet om, gik vi på nettet, for jeg var sikker på, jeg kunne genkende de 2 kort over København.

Ganske rigtig, de er en del af en serie med broderede og meget detaljerede oversigtskort over Stockholm, Oslo, Paris, Bruxelles, London og Amsterdam.

Hold da op hvor jeg bøjer mig i støvet for den brodeuse, som i hhv, 1966 og 1968 broderede "mine" 2 kort. Hun kan noget, jeg ikke kan og hun har signeret sine værker... derfor ved jeg, hvornår de er broderet.

Det er endnu engang Jenie, som har været på udkik for mig. Hun har den dejligste antikvitetsbutik i Ebeltoft, og hun er så sød og hjælpsom og ved det utroligste, om de ting hun sælger.

Jenie holder øje med broderier, tekstiler, knapper og andet godt, som jeg kan bruge, når hun er ude at købe op til butikken. Hun finder de utroligste sager, og var også kvinden bag toreadoren og flamencodanserinden. Hendes butik er afgjort et besøg værd, så kik indefor næste gang du er i Ebeltoft.

... og så skal broderierne ud i det fri :-)

9 kommentarer:

Nina sagde ...

Hold da op for et par kunstværker - glæder mig til at se hvad de kan blive til en dag!

Margith sagde ...

Sikke flot håndværk, at brodere kort det er da imponerende.
Vi glæder os til at nogle resultater :-)

mette b sagde ...

Hvor er de flotte!

Tak for tasken, som kom i dag. Den har allerede været ude at spadsere :)

Anne sagde ...

Det nederste billede af København hænger også hos mine forældre...et stykke håndarbejde min mor lavede ...engang for lææænge siden
:-)

Jette sagde ...

De billeder genkender jeg fra min faster. Hun broderede altid, især petit point. Hun døde sidst i firserne og på daværende tidspunkt ønskede ingen i familien noget af disse broderier, så de kom til genbrug eller lignende. Nu er det så jeg er lidt nysgerrig på, om du evt. kan se, hvem der har broderet.. Det ville være pudsigt om det var hende ;)

Dorte sagde ...

Heldige dig. Tænk at have så gode spejdere til at støve de dejlige sager op. Gid det var mig.
Dorte

Marie-Louise sagde ...

Det var noget af en fangst :-) Glæder mig til at se hvad du finder på med dem.

HanneC sagde ...

Jeg tør slet ikke tænke på hvor mange timer der er lagt i de to broderier, Nina og Margith, men smukke det er de.

Godt at tasken er kommet godt frem, mette B.

Så er din mor en hardcore brodeuse, Anne :-)

Ja, Jette der er faktisk en signatur broderet på kortene. Der står Ellen Solgaard hhv 1966 og 1968.

Det kan jeg godt forstå, Dorte, for hun er guld værd, hende Jenie:-)

Lige nu går jeg omkring og kikker på dem, Marie-Louise, men når der er kommet noget ud af dem, så kommer de her på kanalen.

Jette sagde ...

Det er ikke min faster... det kunne ellers ha' være morsomt :)