søndag den 3. januar 2010

Min yndligs-købmandNår Anton Hjælpedreng kommer på besøg, er der 3 ting, som er helt sikre:

  • Han leger med Hera, om han holder meget af, konsekvent kalder Rico
    og iflg. ham er en hanhund!
  • Han finder kassen med Alberts gamle, små, bitte plastiksoldater frem, stiller dem op på gulvet og SÅ bli´r der gået til den.
  • Sidst, men absolut ikke mindst drøner han på et eller andet tidspunkt op ad trappen til mit sy-domæne og så ved både moderen og mosteren, hvad klokken er slået, for nu skal vi være kunder i hans butik.


Butikken ligger ovenfor trappen, under skråvæggen, hvor en stor del af mine broderier ligger i mere eller mindre overskuelige bunker. Anton smutter ind bag lågen, lukker den og så brøler han : I skal komme og købe i min butik!

Belært af erfaringen giver vi os med det samme og handlen går lystigt. Pengene er knapper, clips, bånd og hvad vi ellers kan finde på klippebordet. Priserne har ændret sig i takt med hans talforståelse, så nu koster det hele ikke længere 1000,- kr, næh, nu er der også godbidder til 4,- kr.!

Anton har udviklet sig til en ganske lovende diskenspringer, for han er en hård hund at handle med og han har, som en anden Hr.Schwann, overblik over sine varer. Så spørger vi efter noget med fugle på, tryller han et fuglebroderi frem, så let som ingenting.

Der kan også være varer, som simpelthen ikke er til salg. Pudsigt nok er det ofte broderier med motiver som Anders And, Lille stygge Ulv og den slags ;-)

5 kommentarer:

Anne sagde ...

Hvor skønt med sådan en købmand...får mig til at smile og tænke tilbage til egne børn og vores købmandsbutik :-(

Lenn Nielsen sagde ...

Jeg er helt tilbage i mormors knappedåse...! Hvilken verden af vidunderlige ting de kunne købe...!

HanneC sagde ...

Åh det gjorde vi også da vi var små Anne.

Den knappedåse ville jeg gerne have mine fingre i, Lenn ;)

Henriette sagde ...

Jeg kan så godt lide når du fortæller om nevøen, for han er da en munter lille fyr :)

Han har potientale til en stor fremtid som handelsmand har han hihi

HanneC sagde ...

Han er nemlig munter er han, og jeg kan love dig for, der også er potentiale når det gælder hjerteknuseri, Henriette :-)