tirsdag den 18. november 2008

Nissekulturhistorie 2


Der er broderet nisser i Danmark i mangfoldi-ge år og nissede-sign viser sig at være ganske tidstypisk.

Sidst var det 60´er nisser med islandske sweatre på og i dag er det så en 80´er nisse, som til forveksling ligner en baby. Den har kravledragt på, tommelfingeren i munden, strutmave og jeg synes, jeg kan ane en blenumse, bag hånden der stritter koket bagud.

- og så er den mere blå end rød, men med en frisk detalje i form af et dronningensting som kvast eller pompom i huetoppen.

Det broderi gav mig lidt hovedbrud, for det skulle have noget modspil, som dels kunne fjerne det nuttede, dels passede til det. Det blev så lidt brunt og lidt rødt, lidt hjerter og lidt tern og syersken endte med at være tilfreds :-)

9 kommentarer:

Astrid sagde ...

Dejlig pude - sød nisse! :)

Mette sagde ...

Det har syersken også al mulig grund til at være, Hanne.

Lillemor sagde ...

Jeg blev grebet af julestemningen inde i byen en dag, og kunne ikke dy mig for at købe en julesok til Rumlekiksen, så det bliver desværre ikke til en tulipantomat-sok i år.
Til gengæld har jeg lige bestilt den skønne pude med fiskerne på, og den fine pose med hjorten. Ih, jeg glæder mig til den pakke!

Lillemor sagde ...

Af ukendte årsager kan jeg ikke sende mail til den adresse, der er oplyst på hjemmesiden. Har du en mon en anden mailadresse, jeg kan bruge?

HanneC sagde ...

Lillemor, prøv denne i stedet:hch@vucaarhus.dk

solsigne sagde ...

Hm hvodan kan jeg komme til at købe din fine strutmavenisse-pude?
KH Solsigne
solsigne@hotmail.com

HanneC sagde ...

Hej Solsigne, mail mig via min profil her på bloggen så finder vi ud af noget :-)

life in yonder sagde ...

For en supersøt nisse! Jeg er forelsket :-)

HanneC sagde ...

Hej life in younder. Jeg har lige fået at vide at det slet ikke er en firser-nisse, den er faktisk meget ældre. Men sød er den.