fredag den 7. november 2008

Stramaj og stramajNår man siger STRAMAJ til folk, så får de øjeblikkelig Kronhjorten, Skagensfiskeren eller Flugten til Amerika på nethinden. Det er den slags stramajbroderier, jeg bruger til mine tasker og mange synes de er enten forfærdelige eller FOR mormor-agtige.MEN der laves altså osse moderne stramajbroderier og de fedeste står Pelse Asboe for. Tastaturpuden her lavede hun til sin nevøs konfirmation og er nu en af hendes bestsellere. Jeg har broderet 2 stk, en til min kære husbond og en til fætter Frederik.... og der kommer ikke flere fra min hånd. Der er 8 forskellige grå nuancer at holde styr på og jeg kan love jer for at man skal have tungen lige i munden og rigtig godt arbejdslys, når man broderer. Men resultatet er sliddet værd.Kaffe Fasset lagde ud med moderne stramaj tilbage i 80´erne, men nu er der mange andre, som kommer med gode bud på nutidige stramajbroderier.Hvis du er bare den mindste smule til broderi og skaberglæde, så aflæg Pelse et besøg i hendes fantastiske butik, næste gang du kommer til Århus og få syn for sagen.
7 kommentarer:

et cetera sagde ...

Hold da op! - men selvfølgelig fornyes også det de "gamle" håndarbejdsteknikker kan bruges til ... Dén pude er ihverfald helt fantastisk!

HanneC sagde ...

Det er den og den bli´r lagt mærke til.

Djohanne sagde ...

Hvor er du sej, at begive dig ud i hele to udgaver af den flotte pude.
Vil du være med til en broderi-version af de så populære strikke-cafeer. Jeg går og pønser på at invitere til en gang broderihygge til januar:

HanneC sagde ...

Anytime djohanne, du siger bare til.

Anne sagde ...

Knaldsej, Hanne, sådan en burde jeg også lave til Torben!
Du har tidligere fortalt mig om Pelse, nu må jeg vist snart besøge butikken...

HanneC sagde ...

Jeg kan ikke anbefale Pelses butik for meget.Den sprængfyldt med garn, kits og ideer, så bare kik ind, når din vej falder forbi, Anne.

Karin Hørkilde Jensen sagde ...

ENIG - Pelse er simpelthen bare SÅ dygtig og tilmed en meget, meget sød dame!! Jeg har været på kursus hos hende engang i Nørre Snede - jeg kan også KUN anbefale hende og hendes forretning;-))