søndag den 1. september 2013

En læsehest blæser til kampI år sparker jeg meget målrettet til mine danskkursisters læseevner.
Til en start er de blevet grundigt testet, og lige nu læser de 20 minutter i starten af hver dansktime - og der er dødsens stille imens.
De er helt klar på udfordringen, så på mandag skal alle udstyres med en "rigtig" bog og tirsdag går vi all in på læsestrategier.

Mit skoleliv smitter ofte af på mit håndarbejdsliv, og derfor ligger der nu et stramaj-opråb ved min lænestol.
Når jeg er ved vejs ende og broderiet er blevet til en pude, har jeg skumle planer om, at puden kommer til at stå et meget synligt sted på min skole :-)

... og hvis vi satte lige så meget fokus på at læse 20 minutter om dagen, som vi gør på at røre os mindst 30 minutter og at spise 6 gange grønt, så kunne vi nok få flere mennesker lykkeligt igennem vores uddannelsesystem.

5 kommentarer:

Gitte K sagde ...

Ja man skal ikke undervurdere den daglige læsning, også selv om det kan være svært at overbevise de unge, de synes jo godt de kan læse og synes det er spild at blive ved med at øve sig.

Hanne ... sagde ...

Enig, Gitte K, men jeg sporer nu en vis lydhørhed - foreløbig :-)

lis sagde ...

Mener nu stadig væk at du mangler del 2 og 3, nemlig en pude med 'og' og én med 'forstå'. så går der retro-læring i den for mange af os med en opvækst i det danske skolesystem i 70'erne :-)

Hanne ... sagde ...

Det kan du have ret i, Lis.

Pernille sagde ...

På min datters skole er der med dette skoleår indført et tyve minutters læsebånd hver morgen. Det er vist en succes.. siger dem der ved noget om det.

Jeg synes bare det er en god ide :)