mandag den 16. juni 2008

Pose m. gulerod


Katrine - min niece som lige er fyldt 15 - har nalret med et eller andet siden hun var ganske lille.

Vi har alle fået smukke tegninger, diverse smykker fremstillet i diverse perler, små lerting osv. og for nogle år gav hun sig i kast med at brodere, hvilket viste sig at være en rigtig god ide.

I første om gang var det små broderier, som var til at overskue hun gav sig i kast med, og guleroden her er et sådant tidligt Katrine-broderi. Jeg har en lille bunke af diverse bær, grønsager og blomster i miniformat, og en gang i mellem hiver jeg et op af bunken og bruger det.

Denne gang blev det til en alt-mulig-pose, som de hedder i Tulipaner og tomater-sprog. Det er poser med snor foroven, som kan bruges til madpakker, skiftesko, frugt, strikketøj, solbriller, mobil eller 1000 andre ting. De fås i mange størrelser - syersken bestemmer - og farver og med meget forskellige broderier på.

Denne posen har udover broderiet en stump lækker-limefarvet terapidug, lidt prikker, lidt køkkentern -det er altid godt -og en smule gammel hørdug.

Så sommer kom an, vi er klar !2 kommentarer:

Astrid sagde ...

Hvor er det en sød pose - og super måde at bruge den lille gulerod på! Jeg har også broderet en gang - det er ganske vist en af de ting, jeg ikke er synderlig stolt at - altså at jeg som 10-årig sad og broderede vintergækker til bedstemødrene... ;) Men brugt på den der måde, og som del af den kreative verden er det jo en dejlig ting! ;o)

HanneC sagde ...

Altså Astrid, hvis du har nogle gamle vintergækker liggende, så er det da bare om at gå i gang. Brug resterne fra alt dit skønne børnetøj og tøserne får deres helt personlig frugtposer.
Jeg har broderet lunch-servietter, som fru Hald kaldte det, i skolen og det der er værre, men i dag synes jeg det er enormt afslappende, nærmest meditativt at brodere. Prøv bare !