tirsdag den 7. april 2009

Til en lille pige

Den lille pige, som puttetæppet skal lune her i løbet af foråret og sommeren, er født og hun hedder Kirsten.

Et fint navn som var i højsædet i halvtredserne, og som jeg ikke tror, ret mange småpiger hedder i dag, men det kommer måske.

Engang var det på mode at brodere en mindedug med navnene på fx alle gæster til et guldbryllup. Alle skrev deres navne på en dug, som en kvinde så påtog at brodere op. Jeg har 3 af dens slags duge, en som tydeligvis stammer fra en privat fest, en som er afskedsgave til en lærer og så denne her som stammer fra Sommerholdet på Tommerup Højskole 1952.

- og her er de så, alle hallvtredser-navnene eller rettere fyrrer-navnene: Hanne, Olga, Margit, Marie, Gerda, Agnes... og Kirsten, broderet med de fineste og mest nøjagtige kontursting.

"Kirsten" er nu klippet ud af dugen og syet ind i en pose til Kirsten anno 2009 og jeg synes, det er lidt sjovt, at hun nu har fået en pose med både navne- og broderirødder på.

9 kommentarer:

Hanne sagde ...

Nøj hvor er den fin.
I min søsterflok har vi Bente, Kirsten, Hanne og så lige Kristine som er opkaldt efter oldemor.
Min niece har det smukke navn AnneKirsten. Forleden hørte jeg om en lille nyfødt der skulle hedde Birgitte, så vi er vist nået til de navne der var hotte da vi så dagens lys:)

HanneC sagde ...

Det er der noget, der tyder på det, Hanne.

KirstenK sagde ...

Et godt navn er det da, det kan jeg skrive under på, jeg kender en lille pige der også hedder det, men der er ikke mange...men det kommer igen, vær vis på det....

Kirsten sagde ...

Ja, der kan man se... vi er ellers rigtig mange fra tresserne, der hedder Kirsten... tænk, at det måske kommer på mode igen ;-))

Sjov idé med navnedugen...

Jeannette sagde ...

Kirsten er et herligt havn. Det har altid mindet mig om kirsebær, som jeg elsker. En sjov association, som jeg har med mange navne.

Herlig lille pose du har præsteret. Men du ved jo, at jeg elsker dine ting og dagligt glæder mig over dine kreationer herhjemme ;-)

Kirsten sagde ...

Hvor sjovt du skriver det med kirsebær, Jeannette... i meget af min skoletid blev jeg kaldt kirsebær - og var så frygtelig træt af det, fordi jeg jo hed Kirsten og ikke kirsebær ;-)) og nu som voksen, er der et par af mine kollegaer der kalder mig Kisser... lidt sjovt, at der er nogle navne man ofte laver om til kælenavne...

HanneC sagde ...

Det ser da ud til at I får nye navnesøstre, kirsten og Kirsten.

Åh ja, kirsebær det er sommerspise, og åbentbart også kælenavn for Kirsten, Jeannette og Kirsten.

- tak Jeannette, det glæder mig meget.

Jeannette sagde ...

Ja, det med kælenavne går ikke altid helt rent ind og kan da være møj irriterende. Jeg blev kaldt lille Jeannette, fordi der var en anden pige i klassen, der var lidt større end mig. Hende kaldte de så store Jeanette ;-)

Til noget helt andet, HanneC. Jeg har sendt en ordre afsted til dig igår, men har ikke hørt fra dig. Håber du har set den ;-)

HanneC sagde ...

Kælenavne, ak ja, de kan forfærdelig let blive til øgenavne!