mandag den 25. maj 2009

14 lagner...- er hvad der er gået til denne perlerække af dejlige kludetæpper.

Væversken - min mor - er nemlig af den slags der fører logbog, over det hun laver, så hun ved på gram - 800 ca. - hvor meget der går til et kludetæppe som disse og omregnet i lagner er det ca. 2 pr. stk.

Mor har et super-godt farveøje, så jeg lader trygt hende bestemme, hvordan farverne skal kombineres.-det er utroligt, at så mange forskellige klude kan blive til så harmonisk et tæppe.- her har hun valgt et grundstof -fnis - som hun så tilsætter lidt ekstra krydderi.
- hvor ville dette lyserøde tæppe være kedeligt uden de grønne, gule og orange pift.

Jeg kan stirre på kludetæppernes farvesammensætninger og -overgange i timevis og er så glad for, at affald kan blive så smukt. Hvem har så brug for "nye" tæpper ?

6 kommentarer:

Karin sagde ...

Du har fuldstændigt ret ang. det lyserøde tæppe. Rigtigt lækkert med det orange og grønne.

Flotte tæpper!

KirstenK sagde ...

Dejlige kludetæpper... Du har ret:Dejligt at noget der ellers ikke skulle have været brugt til andet end pudseklude kan blive til smukke brugbare ting...synes ligesom det du laver at det er fin hverdagskunst...

HanneC sagde ...

Tak, Karin, jeg bringer rosen videre :-)

- jeg blev så glad, da jeg læste dit indlæg Kirsten, for jeg synes hverdagskunst er det helt rigtige ord eller begreb for det jeg - og min mor - laver.
Jeg har altid vægret mig ved at kalde mine ting for kunsthåndværk, brugskunst eller for slet ikke at nævne unika, men hverdagskunst, det kan jeg bruge. Tak!

Mette sagde ...

Det har jeg, for jeg har lovet Olivia et lyserød variant. Er den til salg.....!? Jeg er så glad for mit kludetæppe, som er håndværk af den fineste slags. kærligst Mette

Hanne sagde ...

Hvor er de smukke, smukke og lige til at trampe på.
Er der gået en arabisk tæppehandler tabt i dig;) Oplægningen er jo en ægte tæppehandler værdi!

HanneC sagde ...

Jamen den græsplæne kaldte på en tæppeoplægning, Hanne arabisk eller ej:-)