fredag den 13. marts 2009

Musik må der til


Når jeg rumsterer på syrummet, er der sjældent stille, for jeg elsker at få kildet ørerne, samtidig med at jeg bruger hænderne.

Biblioteket er flittig leverandør af lydbøger - jeg kan på det varmeste anbefale Arnaldur Indridasons islandske krimier - og der er løbet nogle bøger af cd-afspilleren igennem årene.

P2 er min yndlings radiokanal, som både giver mig klassisk musik og kompetente programværter.

Men den allerstørste leverandør af musik, er min mand. Han elsker musik og ved ufattelige mængder om de særeste ting, indenfor det man lidt misvisende kalder rytmisk musik.

Han laver de fedeste specialindspillede cd-er til mig og alle er de sat sammen efter et af ham udvalgt tema. I skrivende stund har jeg 48 stk. af meget varierende karakter.

Nåh ja de første 42 er altså kassettebånd og alene af den grund, vil den sidste kassettebåndoptager på dansk grund være min !

Temaerne er meget varierede. "Nabobånd" er fx lavet, da vi havde nogle overordentlig irriterende naboer, mens "Danko er død og det er snart jul" er lavet natten efter den gamle forsanger i The Band, Rick Danko døde.

Sønner slægter ofte deres far på og Albert har for et par uger siden, lavet sin første cd til mig, som er hans bud på de bedste numre fra både hans og faderens yndlingsband, The Jam.

Musik skal der til - ellers mangler der noget - heldigt at vores hjem er nærmest tapetseret med 78´ere, singler, lp´er, kassettebånd og cd´er og dertilhørende afspilningsapparater!

8 kommentarer:

Margith sagde ...

Hvad har du på havebåndet? jeg har det lige modsat elsker ro og hader at en radio eller andet står i baggrunden og forstyrrer.
Hvis jeg skal høre musik, hører jeg kun musik. Lige med undtagelse i bilen.

HanneC sagde ...

Havebåndet indeholder numre. som handler om haver, blomster, træer osv i det mindste i titlen :-)

Lenn Nielsen sagde ...

Og så lige en kommentar til kassetteafspilleren...
Hvis den sidste står på din matrikel, må den næstsidste stå på min...
VÅ undrer sig ofte over, hvorfor jeg spilder tid med at rode alle de gamle bånd igennem, men der er nu noget fantastisk nostalgisk over at lytte de gamle P3 optagelser fra 80'erne igennem...

HanneC sagde ...

Enig, Lenn, jeg har et enkelt bånd eller 2 tilbage fra 70´erne og det er altid festligt at lytte til.

KirstenK sagde ...

Det lyder da spændende med tema-cder...måske man skulle prøve det..jeg er også sådan en der ved de underligste ting om musik, dog mest rock-musik. Jeg har godt nok forlængst skiftet kassettebåndoptageren ud med cd-afspiller og laptop...men

Julia sagde ...

jeg er lydbogsjunkie - jeg har nærmest tømt bibliotekerne, amazon og p1. fantastisk!

Hanne sagde ...

Det er også i værkstedet jeg dyrker min passion for operaer og gamle dansktopsange. I syng med versionen vel at mærke:)

HanneC sagde ...

Det lyder som om jeg ikk er den eneste som holder af velkvalificeret lyd, når jeg bruger hænderne :-)