tirsdag den 17. marts 2009

Postmand Per

Vi modtager mange postfor-sendelser her hos os.

Alt fra vigtige fodbold-kort med den store helt - Dennis Bergkamp - over cd´er i specialudgivelser fra fjerne verdenshjørner til denne dejlige bunke inspiration, som kom i går.

Country Living er mit faste holdpunkt, rent magasinmæssigt. Mit abonnement er vel 6-7 år gammelt og jeg fornyer det hvert år.

Hvis man er i tvivl om hvilket magasin Isabellas er inspireret af, så bare kik i CL - altså den britiske udgave. I Isabellas barndom købte de faktisk nogle af CLs artikler og oversatte dem til dansk. Da følte jeg mig virkelig snydt!

Men i et anglofilt hjem som vores er det altså MODERmagasinet, som Adam Price ville sige. En skøn blanding af vidunderlige billeder, sære indfald - det er jo britisk - og tonsvis af inspiration og så er der dukket indretningsreportager fra Danmark i løbet af det sidste års tid. Det er lidt sjovt at se "vores" indretningsstil, omtalt som noget ganske andet og særligt !

De japanske bøger køber jeg via nettet, og det er aldrig til at vide, om man rammer plet. Den øverste er et HIT, det midterste en fuser og POCHEE er ok.

Billederne er dejlige, men jeg kan ikke lade være med at undre mig over den fraværende japanskhed i fx møbler og tilbehør. Man kunne blive fristet til at tro, at bøgerne bliver lavet til det nordiske/amerikanske marked. På den anden side, så burde de jo være skrevet på engelsk, hvis det var tilfældet, ikk?

Under alle omstændigheder, så vil formiddagsteen blive nydt i selskab med bunken, når altså lige der er vasket, syet og klippet og og og

7 kommentarer:

Liselotte sagde ...

Jeg kan genkende det HELE, Hanne. I starten, da Isabellas var nyt, blev jeg også frygteligt skuffet af samme grund - og de japanske bøger og deres modeller, som overhovedet ikke ligner japanere... hvad sker der lige?

Jeg har forøvrigt lige bestilt en kassefuld japanske bøger i forgårs, for uagtet at modellerne er meget lidt japanske, så er bøgerne og stylingen i dem en fryd for mit øje og jeg føler mig meget inspireret, når jeg tager dem frem.

God fornøjelse med dine :-)

HanneC sagde ...

Totalt enig, Liselotte.

Jeg går i gang med at lave nogle japansk-inspirerede toppe/tunikaer/kjoler i voksenstørrelser.
Så stay tuned ;-)

Ulla V. sagde ...

Ja, jeg må jo også erkende, at jeg er en stor tilhænger af britisk og japansk. Min tid i England har smittet af...

Du har ret mht. de japanske bøger - nogle er utrolig fantastiske mens andre ikke indeholder det helt store. Men det gør sig vel gældende for de fleste bøger.

Jeg holder også meget af de franske håndarbejds bøger - jeg har en del og i nogle af dem finder man den samme smukke enkelthed som i de japanske.
De er klart anbefalelesesværdige..

HanneC sagde ...

Tak for tippet Ulla.

Jeg køber af og til Marie Claire Idéés og der er mansser af inspiration og så er der jo DMC, som også er fransk, hvilket godt kan ses, hvis man læser deres katalog og hjemmeside.

Mette sagde ...

Den formiddagste gad jeg godt nye med dig. God tirsdag.

KirstenK sagde ...

Jeg har aldrig rigtig "turdet" købe de japanske bøger, men har somme tider haft nogen lånt - Så det kan da bare godt være jeg skulle hoppe ud i det, og så tage den derfra...

HanneC sagde ...

I lige måde, Mette, en anden dag måske ?

Hop ud i det, Kirsten det kan ikke gå værre end galt.