torsdag den 4. februar 2010

Nigella meets de tyske verber !

Sønnen kom hjem og sagde " Det er min tur til at have kage med i tysktimen. Gider du bage?"

Kager i tysktimen tænkte jeg, sidder de og spiser kager i tysktimerne... på gymnasiet? Afkommet blev afhørt og frem kom det, at det gjorde de i alle tysktimerne, mens en af deres kammerater holdt et mundtlig oplæg, på tysk forstås.

Frem på nethinden tonede Herbert Pieper, min tysklærer i 1.g. og meget husker jeg ham for, men det er altså absolut ikke noget, som bare perifert kan forbindes med hygge og kagespisning.

Men hatten af for den - mandlige - tysklærer som i disse tider, hvor de unge menneseker hele tiden bliver mindet om, at de altså skal se at blive færdige med deres uddannelse, næsten inden de er begyndt på den, giver sine elever lov til OGSÅ at hygge, mens de lærer noget tysk.
Så min nyindkøbte Nigella Express blev konsulteret og nu er der bagt chokolade-cookies, som tysk-holdet kan nedsvælge, imens de lytter til afkommets oplæg.

Kagerne er prøvesmagt og smagen er rigtig god, men Nigella, vi er altså nødt til at sige, at der skal mindre mel i næste gang :-)

PS: Nigella Express er på udsalg til den latterlige sum af 69,- kr...den er meget mere værd og fyldt med gode, syndefulde, lette og overkommelige opskrifter.

12 kommentarer:

Lisbeth sagde ...

Da jeg gik i gymnasiet i midten af halvfemserne, synes de at vi skulle have historie i 8. time(!) om torsdagen. Det første min lærer gjorte, var at lave en kageordning. Sandsynligvis for at få et så stort fremmøde som muligt. Det virkede.. Jeg mødte troligt op, selvom jeg havde mellemtime i 7. time. At han også var en fremragende lærer havde selvfølgelig også en afsmittende effekt på fremmødet

Septemberliv sagde ...

Jeg mindes nu heller ikke kager i tysktimerne, men jeg gik også kun på HF... ;)

Prøv coctailpølserne der er vendt i honning, sesamolie og soya og derefter ovnbagt, fra Nigella Express. De er et hit.

lis sagde ...

Jeg tilslutter mig gerne kageordninger, og hellere end gerne i 8.time (tænk hvis det var mandag eller fredag....)det er et fantastisk "pædagogisk værktøj". Og m.h.t. til Herbert Pieper, så kan det kun få smilet frem hvis man overhovedet, og rent hypotetisk tænker tanken, at der kunne optræde så meget som en lille chokoladeplesken i hans timer. Unertegnede havde ganske vist Ralph til tysk, men det bringer ABSOLUT ikke lyden af låg-ryger-af-en-kagedåse så meget som en nanomillimeter tættere på

Mette sagde ...

Mums, fortæl mig lige hvor du har købt bogen til den latterlige sum...?! Elsker Nigella!

Henriette sagde ...

Jeg har alle Nigellas bøger og er fuldstændigt vild med hendes tilgang til mad. Hver gang jeg har været i UK har jeg hamstret hendes egne produkter, fordi de er så dyre herhjemme, bla hendes lille mini piskeris :) Nuttet og praktisk er det, og citronpresseren i en smuk mint farve.

Uha der røg jeg på et sidespor, summa summarum, Nigella Rules og så kan man jo selv tilpasse opskrifterne til egen smag.
Jeg er sikker på at kagerne nok skal blive spist med glæde ;)

Rigtig god weekend og kh
Henriette

Losarinas mor sagde ...

Hatten af for den tysklærer :-)

et cetera sagde ...

- måske jeg havde haft bedre minder om mine tysktimer hvis vi havde haft samme skik ... ;-)
- og hvor fås Nigella til den latterligt lave sum, Hanne? Jeg er altså noget af en fan, af samme grunde som du angiver - men har, af én eller anden underlig årsag, slet ingen af hendes kogebøger.

HanneC sagde ...

Der undervises stadig i både 7. og 8. time Lisbeth og det er stadig lige sejgt at komme igennem :-)

Jeg tror det er en nyskabelse, med tysk og kager, Septemberliv.

Havde det nu været Højsgård, vi havde haft til tysk, Lis, så havde der MÅSKE været en chance for pleskenspisning i timerne :-)

Hun laver skønne opskrifter Henriette og hendes mintfarvede sager er SÅ kønne :-)

Til Mette og etcetera er der kun en vej og det er direkte i Bilka. Der lå Nigella nemlig i stakkevis i søndags, ved siden af alle mulige andre uundværlige bøger om alt mellem himmel og jord.

et cetera sagde ...

Ha - ja, men det var for en uge siden, Hanne ... Nu er hun udsolgt ... men så måtte Jamie (Oliver) med hjem i kurven istedet :-)

HanneC sagde ...

Øv, etcetera, men Jamie er da en rimelig substitut -)

Tina sagde ...

Uhmmmm :)
jeg FOR op i Bilka for at hente bogen til den sum, men den var udsolgt hurtigere end du kunne sige express!!!! Nøj hvor jeg bandede, for jeg vil sååå gerne eje den bog :)

HanneC sagde ...

Jeg må have været heldig, Tina... jeg er så glad for den bog og den er blevet brugt adskillige gange siden den blev indkøbt.