torsdag den 10. september 2009

På turI går var jeg på tur til Vejle og omegn, dels for at spise frokost hos mine forældre, dels for lige at tjekke genbrugsbutikkerne.

Vi har allerede en ordentlig stak træbøjler, som stammmer fra hendengangne herreekviperingsforretninger eller skræddere, men alligevel tog jeg en håndfuld med hjem, for deres historie udfordrer min fantasi.

Bøjlerne her stammer alle fra Løsning mellem Vejle og Horsens og vidner om dengang selv småbitte samfund som Gl. Sole havde sin egen skrædderforretning - og det ikke var nødvendigt at bruge plads på at trykke adresssen, for alle vidste jo hvor skrædderen boede!

USA Herremagsin fra Vejle - den øverste bøjle - lå på det der nu er strøget i Vejle og er lukket for mange år siden. Et sted i gemmerne har jeg en bøjle fra den konkurrerende herreekviperingsbutik, nemlig Lodon Herremagasin - og om navnene er et udtryk for manglende opfindsomhed eller et stilskift, skal jeg lade være usagt!

På vej hjem kørte jeg og funderede lidt over, hvordan en bøjle fra Martin Ovesen i Nakskov er endt i en genbrugsbutik i Løsning.... måske er der nogen der har gået på højskole sammen, eller været soldat sammen eller....

7 kommentarer:

Lavendel sagde ...

Sjovt, Hanne. Jeg har lige købt enpose bøjler for en tier - og synes også at det er fascinerende at se på dem med tekst! De andre kan jo males og diverse..

Sister Bonde sagde ...

Skønne bøjler - har selv en del, som aldrig kommer væk fra skabet, det er jo historie, som har hængt på dem.

HanneC sagde ...

Maleriet er bestemt en mulighed, Lavendel.

Præcis Sister Bonde, bøjlerne gemmer på historier og det endda på flere måder :-)

KirstenK sagde ...

Elsker også de gamle træbøjler med tekst, har pillet en del ikke så pæne hæklede betræk af, for de er meget pænere med den gamle tekst synlige...

HanneC sagde ...

Helt enig, KirstenK frem med træet og den gamle tekst :-)

Hanne sagde ...

Jeg har en bøjle som har tilhørt min japanske veninde fra min tid på Skals Håndarbejdsskole.
En ganske almindelig træbøjle, hvor hendes navn er skrevet med blå tusch.
Jeg har ikke set hende siden vi boede sammen i Skals, men jeg tænker på hende hver gang jeg hænger noget på den bøjle.

HanneC sagde ...

Fantastisk minde at have, Hanne - du sendte mig lige en tur tilbage på Krabbesholm Højskole 1983, tak for det :-)