fredag den 28. maj 2010

Prikker eller cirkler?


Prikker er hot - har jeg læst i et engelsk boligmagasin - så jeg er altså rasende trendy, for i går spændte jeg  mit prikkede stramajbroderi op.

Pelse forærede mig en sportstaske fuld af Zephyr-garn i de skønneste farver og jeg blev som en månesyg kat af længsel efter at omsætte dem til "noget".

Stramajbund blev fundet frem og bevæbnet med en vandfast tusch, tegnede jeg cirklerne direkte på stramajbunden, Senere tilføjede jeg den lille prik i midten, bare for sjov. Nålen lå klar og så greb jeg ned i bunken af garn og begyndte at finde farver til prikkerne og at brodere.

Broderiet var med på Trapholt og gav anledning til flere samtaler med både ex-brodeuser og aktive ditto. De sidste sting blev broderet, mens jeg gik eksamens-vagt i onsdags og der var mere end en kursist, som så undrende til, mens jeg vandrede broderende op og ned langs rækkerne.

Når broderiet er tørret op, og har fået lige vinkler i hjørnerne, kommer det på klippebordet og det ender helt sikkert på klappen af en pc-taske :-)

- og så sidder jeg her til sidst og tænker over, hvornår en prik er en prik og en cirkel er en cirkel. Har det mon noget med størrelsen at gøre, eller er det noget geometrisk vi har gang i ?

6 kommentarer:

Jeanette Hegaard Hansen sagde ...

Åh, det spørgsmål har jeg stillet MANGE gange, men ingen kender resultatet.
Men dine prikker/cirkler er da helt fantastiske ! :)

KirstenK sagde ...

Hmm, der var da lige lidt at tænke over...små cirkler er vel prikker, mens store cirkler er store prikker...eller noget!

fru nielsen sagde ...

Hold da op hvor dine prikker er seje,--jeg elsker også prikker de gør glad på en dejlig måde også dine sjove prikker.--smukt
frunielsen

HanneC sagde ...

Vi leder videre efter svaret Jeanette.

Jaeh, eller også er det noget med, at prikker kan være tilfældige, mens cirkler er noget, man kan regne sig frem til, KirstenK

Prikker løfte så afgjort stemningen fru Nielsen.

unikarina sagde ...

Skønt broderi... Får helt lyst til selv at komme i gang med at brodere.
Jeg betegner cirkler, som dem uden fyld. Mens prikker er fyldte!
Så faktisk er dit broderi cirkler med en prik i midten!!!

HanneC sagde ...

Fat nål og tråd unikarina, det er så afslappende at brodere. - og så kom du med endnu et interessant bud på cirklerne - dejligt.