fredag den 7. maj 2010

Så sirligt


Kvinder har gennem tiden brugt mange, mange timer på håndarbejde. Nogle har gjort det af nød, andre af lyst, men utrolig mange af dem har været både produktive og sirlige.

Lapperne her fik jeg i en genbrugsbutik med ordene:"Vi tænkte det lige var noget for dig" - og det var rigtigt tænkt :-)

De små lapper er strikket meget fast, og enderne er hæftet så fint, at jeg har svært ved at se, hvor de er blevet af, men det bedste er næsten måden, de er bundtet på. Pænt samlet i hver sin farver og fint bundet sammen med en tråd af samme farve som firkanterne.

Pakker har jeg haft længe og jeg kan stadig ikke få mig selv til at bryde snoren og bruge firkanterne. Hvor ville jeg gerne kende historien bag mine firkanter. Måske jeg bli´r nødt til at lave den selv :-)

4 kommentarer:

Manna sagde ...

For år tilbage var der Nørkleklubber, hvor man strikkede firkanter, som skulle have et bestemt mål. Det var hovedsageligt ældre kvinder som mødtes til dette. Nogle steder blev lapperne syet sammen til tæpper. Andre steder blev de sendt videre til sammensyning. Jeg mener at tæpperne blev sendt til Mother Teresa i Indien. Noget siger mig, at de blev strikket til børne/spædbørnshjem for forældreløse børn.
Måske er dine lapper indleveret fra en ældre dames dødsbo.

Anne sagde ...

fantastisk :-)

Lone sagde ...

Sikke et kup...
Jeg er ALDRIG så heldig.. æv...
Jeg er spændt på at se hvad du laver....

glæder mig til at se billede af det slot vi talte om i Ridehuset...

Lone

HanneC sagde ...

Den slags nøkleklubber kan jeg godt huske Manna, og hvem ved, måske stammer lapperne derfra.

Ja, Anne :-)

Billedet er på vej, Lone :-)