tirsdag den 30. juni 2009

Skal der være fest,...... så lad der være fest!

Mine forældre har guldbryllup i juli og fylder desuden hhv. 75 og 80 i år, så vi skal til bal-faldera alle sammen, og i den forbindelse har min lille systuen rygende travlt.

Min far ville gerne have en vest a la Prins Henrik og vi har fundet et skønt stykke Kenzo-stof og modellen er prøvet af.

Albert har bestilt en orange skjorte og både stof og model er på plads. Når ynglingen kommer hjem fra Hamburg, skal han måles igennem, så syersken kan tilrette mønstret og gå til klippebordet.

-og så er der Katrine. Hendes guldbryllups-kjole bli´r denne sorte sag fra Vogue. Stoffet er købt, pigen målt igennem og i dag skal den så sys. Hun bli´r fabelagtig i den kjole og stod det til hende belv sløjfen dobbelt så stor som på billedet, meeeeen moderen og mosteren har sine betænkeligheder. Hun skal jo også kunne sidde på stolen :-)

Igennem årene har jeg syet mange, meget dejlige ting efter Vogue-mønstre, og jeg kan ikke anbefale dem nok. Mønstrene er gennemarbejdede til perfektion og ALT er forklaret. Ikke noget med at skulle gætte sig til halvdelen og der er stregtegninger, som ledsager stort set alt. Kort fortalt kan man lægge sine sy-hjerne i et hjørne og alligevel sy et fantastsik skrud, bare man følger Vogues syanvisning ! Eneste hage er, at syvejledningen kun står på fransk og engelsk.

Også i Vogue-sammenhæng er jeg lidt samler-agtig, for jeg/vi har gemt alle vores Vogue-mønstre - og det siger ikke så lidt - og nu kan jeg se på e-bay, at nogle af dem handles til forbavsende summer....

Så drømmer du om sy-mæssige udfordringer med masser af kyndig vejledning eller at sy din egen Donna Karan eller Issey Miyake-sag, så er Vogue-patterns stedet.

10 kommentarer:

Losarinas mor sagde ...

Hvor bliver I flotte :-)

HanneC sagde ...

Det tror jeg også, Losarinas Mor.

Kirsten sagde ...

Sikke en smuk kjole... forhåbentlig får vi den at se, når den er færdigsyet... måske på? ;-))

Mette sagde ...

åååh, Hanne, den sorte kjole gad jeg godt eje. Tager du imod bestillinger :-) knus fra en sjællænder

HanneC sagde ...

I går aftale jeg med Katrine at tager et blog-egnet billede af hende i kjolen, men nok først til guldbrylluppet, så hold ud Kirsten.

Man kan aldrig vide, Mette. jeg skal lige se hvor vellykket den bli´r - så kan vi tales ved :-) Knus tilbage.

lis sagde ...

Ja det var tider, da vi opdagede Vogue mappen i hedengangne Per Reumert i Århus, - og der er faktisk en temmelig god opsyningsrate på mønstrene, og med det mener jeg, at der ikke findes ret mange Voguemønstre i vores samling som ikke er syet op, endda indtil flere gange. Der har været mange klassikere iblandt, og kun få MEGA-kiksere, - kjolen fra Tom and Linda Platt f.eks. Bare tanken om den kan faktisk godt fremkalde et lille lunt smil her på en herlig sommerformiddag 8-)

HanneC sagde ...

Per Reumert, for dælen det er lang tid siden de lå på Strøget i Århus... og Tom og Linda Platt-kjolen den taler vi bare ikke om ;-)

Kirsten sagde ...

Jeg venter i spænding - men holder sagtens ud ;-))

Astrid sagde ...

Hold da op - jeg glæder mig til at se de færdige krationer. Det er ikke første gang, jeg har hørt dig rose Vogue mønstrene, men jeg er ikke lige kommet til det endnu - så vidt jeg kan huske fandt jeg også ud af at de kostede moneter! ;) Men hold op, hvor er det en flot kjole!

HanneC sagde ...

Godt, Kirsten.

Jamen du skal bare se at komme i gang Astrid, de er forrygende at sy efter, selv om de ikke er billige.
1-prøvningen af kjolen forløb godt, Katrine var glad og der er dømt ren Audrey Hepburn :-)