søndag den 1. august 2010

Alene i London

Når vi rejser, hvilket vi ikke gør særlig tit, er vi alle helt på det rene med, at der er mindst en dag, hvor vi deler os.Typisk sker det den dag mine 2 mænd, vil ud at se fly, tanks, hangarer, busser, brandbiler osv.. I år skulle deres tur gå til Duxford , som udover at være en ægte Battle of Britain Airfield med tonsvis af hangarer m. indhold, også huser en Concorde. Turen derop var lang! Først med toget til Cambridge og derefter en tur med bus tværs igennem Barnaby-land. I alt 2 times tranport hver vej, men de var i højt humør, da de kom hjem og bedyrede, at det var hele turen værd.

Imens var jeg på stof-tur!
Det har jeg været før i London og jeg ved, at Liberty på Regent Street, kun er til at ose i. De er for dyre og udvalget for lille, men jeg var det obligatoriske smut forbi og blev bekræftet i, at jeg huskede rigtigt.Næh, skal man købe Liberty stof i London, skal man et helt andet sted hen, nemlig til Shaukat, nede på Old Brompton Road 170-172.

Mange danske Liberty-brugere kender deres webshop og den er skisme også velassorteret, men det er for INTET at regne mod deres rigtige, ægte, i levende live butik. Deres udvalg er intet mindre end imponerende, og Liberty på Regent Street burde skamme sig, også fordi de tager 5 pund mere pr. meter end Shaukat!

Nå, men de har altså er en kælder med Liberty-stof på ruller, i rester og i afklippede 3m. stykker og lige meget hvor jeg vendte mig hen, var der en ny reol eller et nyt lille indhak, jeg endnu ikke havde været igennem. Servicen var i top og supervenlig, og de vidste, hvad de havde/ikke havde - og det kan jeg li´!

Jeg hjembragte en rest af min lilla/blå-blomstrede vinter-yndlingskvalitet, Varuna, som er ren uld og så let som en sommerbrise, et prikket stykke bomuld i skønne, skønne grøn-blå farver, lidt tøserester, en kollektionsprøve i mørkgrøn m. røde blomster og så den sorte med de vilde stole på. Et sted der handler med kollektionsprøver, som aldrig er kommet i trykken så at sige, er et rigtig godt sted, set med mine øjne :-)Bånd kan man aldrig få for mange af, så et besøg i VV Rouleaux var nærmest nødvendigt. De har 2 butikker i London og det passede bedst i mit kram at aflægge et beøg i den på Marylebone Lane, en gade som i øvrigt var både hyggelig og off-street, selv om den er en sidegade til Oxford Street.

Fantastisk butik. Ikke særlig stor, men i 2 etager og med et udvalg, som siger spar to til almindelig dansk båndstandard og igen med kompetent og venlig betjening. Der er en grund til, at det ofte er VV Rolueaux der bliver nævnt i engelske blade som Country Living, når det gælder bånd, stofblomstre og andre festligheder.

Indholdet i min pose var sparsomt, men nøje udvalgt, og jeg glædes især over det stribede, blommefarvede bånd.


Muji er et must, når jeg er i London eller andre byer, der er så heldige at have en Muji, og her er vi i en ganske anden, minimalistisk og supercool verden.

Muji laver superenkle sager, som er i uovertruffen kvalitet og ofte også indeholder et minimum af kunststoffer. De er på forkant og bagkant på en og samme tid, for deres kvalitet kan næsten synes gammeldags, så god er den, mens de absolut er fremme i skoene, hvad design angår.

Der var udsalg i butikken på Long Acre, og jeg tog et 200x200 dynebetræk med små indbyggede læg i den dejligste skjortekvalitet med hjem sammen med tomme dutter til shampoo, en gang London i træ, LIMEFARVEDE tynde tuscher og et par nydelige hæfter.

4 kommentarer:

Margith sagde ...

Det lyder som om du hygger dig :-) godt med lidt ideer til hvad jeg kan købe i London, når det bliver min tur.

Tulipaner og tomater... sagde ...

Det gjorde jeg, Margith og glæd dig, London er en dejlig by :-)

Hanne sagde ...

Så fine fine ting du har fået med dig hjem.

Tulipaner og tomater... sagde ...

Jeg er også svært tilfreds med høsten, Hanne